Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen | 30 maart 2016

Sprekers

Hieronder treft u links naar de verschillende sprekersbijlagen. De bijlagen bevatten een toelichting op de inhoud en een beschrijvend CV.

Plenaire lezing; Trauma verstoort de ontwikkeling 
Leony Coppens is orthopedagoog, klinisch psycholoog, supervisor VGCt en EMDR-practicioner. Zij is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van getraumatiseerde kinderen en geeft op dit gebied training en supervisie.
Klik hier voor de sprekersbijlage

Workshop 1: Zie mijn ware kleur 
Ellen Bron, Master in het begeleiden van gedrag, is groepsleerkracht op Interschool Ter Apel. De Interschool is een basisschool voor anderstaligen.
Klik hier voor de sprekersbijlage

Workshop 2: (H)erkennen van trauma in de klas 
Marthe Schneijderberg is orthopedagoog op een Top Referent Trauma Centrum. Zij is gespecialiseerd in diagnostiek bij het vermoeden van traumagerelateerde problematiek en begeleidt ouders en leerkrachten in de omgang met getraumatiseerde kinderen.
Klik hier voor de sprekersbijlage

Workshop 3: De invloed van trauma op de omgeving: Hoe blijft de leerkracht gezond?
Carina van Kregten is psycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut VGCt en EMDR-therapeut. Zij is ruim vijfentwintig jaar werkzaam in de zorg voor licht verstandelijk beperkte kinderen en gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van uit huis wonende getraumatiseerde kinderen.
Klik hier voor de sprekersbijlage