Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen | 30 maart 2016

Inleiding

Algemeen
Hoe komt het dat de hersenen van kinderen die op jonge leeftijd chronisch getraumatiseerd zijn, zich anders ontwikkelen dan hersenen van kinderen die in een veilige en voorspelbare omgeving opgroeien? Wat zijn de gevolgen hiervan voor de ontwikkeling van kinderen? En wat betekent dat voor het functioneren op school?

Tijdens dit middagsymposium wordt antwoord gegeven op deze en andere vragen. Deelnemers leren hoe chronische stress kan overgaan in toxische stress en hoe dit de normale ontwikkeling verstoort. Aan de hand van casuïstiek wordt besproken tot welke problemen dit kan leiden in het gedrag en de mogelijkheden tot leren. Deelnemers leren het (probleem)gedrag van getraumatiseerde kinderen herkennen en begrijpen.

De gevolgen van trauma reiken verder dan het getroffen kind en het gezin of de familie. Trauma heeft invloed op alle mensen rondom het kind, zoals hulpverleners en leerkrachten. In de workshops wordt besproken hoe traumasensitief lesgeven niet alleen de veerkracht van getraumatiseerde kinderen vergroot maar ook die van alle andere kinderen én de leerkrachten zelf. 

Leony Coppens, Carina van Kregten en Marthe Schneijderberg schreven Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen. Een praktisch handboek voor het basisonderwijs. Het verschijnen van deze publicatie is de aanleiding voor het middagsymposium. U krijgt de publicatie aan het eind van de middag uitgereikt. 

Programma:
Het programma biedt een plenaire inleiding van Leony Coppens waarna een workshopronde volgt. U heeft hierbij keuze uit drie workshops. Op de programmapagina  treft u nadere meer informatie en toelichting.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Ga voor meer informatie en routebeschrijving naar de locatiepagina.

Deelnamekosten:
Het tarief voor deelname aan deze inspirerende middag bedraagt € 129,00 excl. BTW, dit is inclusief het boek t.w.v. € 37,50, consumpties en borrel na afloop. 

Korting:
Bij meerdere inschrijvingen vanuit één organisatie geldt meerpersoonskorting. Eerste deelnemer betaalt 100%, de tweede inschrijving krijgt 5% korting en de derde en alle volgende inschrijvingen krijgen 10% korting op congresdeelname. Voorwaarde is dat het factuuradres voor alle deelnemers gelijk is.

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing.